Pecanje

Pecanje

izvor: https://www.dream-cottages.co.uk/

Drifting

Drifting se smatra najučinkovitijom i najraprostranjenijom tehnikom lova u big game fishing svijetu. Drifting tehnika se koristi često daleko od kopna, na otvorenom moru, lagano plutajući u brodu.

Ova tehnika lova sastoji se od hranjenja ribe kojom se postiže zainteresiranost ribe. U driftingu se koriste živi, mrtvi ili živi i mrtvi mamci u kombinaciji. Hranjenje počinje rano ujutro pred zoru, a prvi griz se može očekivati već pri izlasku sunca.

Driftingom se stvara mirisni trag koji će ribe iz daljine navesti da priđu mamcu.  Za drifting su osmišljeni posebni automati za samodoziranje koji bacaju prethodno izrezane komade ribe u more u određenim intervalima kako lovina ne bi izgubila trag, ostala bez hrane i otišla dalje. To je vrlo bitna stvar, jer ukoliko riba ode dalje - ribolovac ostaje bez lovine.

Kao mamci, koriste se peleti debljine 9 mm s okusom krvi koji se polako tope i privlače lovinu,srdele, svježa skuša ili šarun.

Drifting tehnikom najčešće se love velike tune, morski psi i sabljarke. Težina tih riba kreće se od 50 do 300 kg težine.